Eskiden Bulgaristan Romanya Türkiye ye gelirdi tezgah Açardı..Gümrük kapısı burda

Gezelim ve Anılar
Gönderen -
0

Resim:Timur ilhan


  1994 - 1996 de Bulgaristan Romanya Türkiye ye gelirdi tezgah açardı bu da resim Pazarkule Gümrük kapısı 100 metre sonra Bulgaristan..


Anılar var..
  1994-1996 da En çok Romanya gelirdi Türkiye ye.. hergün tezgah açardı halı sahanın oralarda(o zaman halı saha yoktu Tarif ediyorum:).. Bizde bakardık.. 14 yasında kızanım :)) 8-10 tane tezgah vardı yani.  Bıcaklar..çakılar,süs eşyaları,olta,kança buna bezeyen bir sürü şey vardı.. 

Romanya'lılarda Ekmek davasında kalkıp gelmişler Türkiye'ye.. Kim bilir zayıftı Romanya mecbur dışarıya yöneliyordu..

16 yaşında bir ustanın yanında İnşaat yapardım.. Sahibi: Fabrika olacak dedi inşaat bitince alayım sizi dedi patladı gitti.. ilk çalışanı bizdik. Aykent Gofret Fabrikasında 2 yıl çalıştım 20 gün ssk göstermişler Neyseee.. Orayada yerleşmışler Romanyalılar..3-4 kişi vardı..ama uslu çocuklardı..işini yapıyordu..bizde işimizi yapıyorduk..
Bir birimize ısındık..biz Türkçe dili öğretiyorduk onlar bizde Romanya dili öğretiyordu.. Gofret te iş yapıyorduk.. Romanyalıya 'ne yaparsın bea' dedim.. o bana 'iyidir bea sen ne yaparsın' biraz türk gibi değil biraz benziyor) biz yerlere yattık gülmekten(Trakya burası:))

Şimdi uzun süre önce Avrupa Birliğine girdi bu son saydıklarım.. Bize Çalışmaya gelmiyorlar  Markete,Giyim,Ayakkabı geliyorlar.. dolduyorlar ve gidiyorlar.. (su anda)100 Euro eşittir 2.884,44 Türk Lirası 1000 Euro 28.840,74 Türk Lirası.. cazip geliyor haklılarda.. !! Romanyalılar Sosyete oldu..


Siz isterseniz cevap atınız seve seve okur seve seve yazarım saygılar..




Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Web sitemiz deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır.. Şimdi kontrol et
Ok, Go it!